Livestock carrier Gudali Express geleverd
14 juli 2016De nieuwbouw van de Livestock carrier Gudali Express is afgerond en goedgekeurd door AMSA (Australian Maritime Safety Authorization).
De Gudali Express is het zevende en laatste schip welke in opdracht van rederij Vroon uit Breskens is gebouwd. Alle schepen zijn gebouwd bij Cosco Shipyard Guangzhou China.
Technotron was verantwoordelijk voor het complete ontwerp, de bouw en (op)levering van alle livestock gerelateerde besturingen en systemen. De geleverde systemen zijn onder supervisie van Technotron geïnstalleerd, en vervolgens door Technotron in bedrijf gesteld.
Het livestock welfare en support systeem moet van een uitzonderlijk hoge betrouwbaarheid zijn. Uitval van kritieke systemen zoals deze kan voor vergaande stress onder de dieren leiden met als gevolg dat er honderden dieren tijdens hun reis kunnen overlijden. De AMSA organisatie heeft strenge eisen opgesteld aangaande alle kritische systemen aan boord van deze schepen. Veelal gaat het om een vergaande mate van redundantie om de zogenaamde “single failures” uit te sluiten.
In 2004 is Vroon gestart met de upgrade van de bestaande livestock schepen tot de nieuwe AMSA standaard.
Technotron is hierbij vanaf het eerste moment intensief betrokken geweest, en heeft in een kort tijdbestek van c.a. 3 jaar de veelal ingrijpende upgrades van de gehele livestock vloot van 9 schepen met succes verzorgd.
Het nieuwbouwprogramma van zeven stuks “next generation” livestock schepen van rederij Vroon is gegund aan Cosco Shipyard Guangzhou te China. Dit nieuwbouwprogramma is gestart in 2011.
Vanwege de ruime ervaring en kennis van de AMSA standaard, en de specifieke problematiek van vervoer van levend vee per schip is Technotron in een vroeg stadium benaderd om alle livestock gerelateerde systemen te ontwerpen en leveren, en de lokale projectbegeleiding te verzorgen. Voor deze nieuwe generatie schepen heeft Technotron een geavanceerd Livestock Master Control system ontwikkeld (LMC) . Dit systeem bestuurd, bewaakt en regelt alle onderliggende systemen die direct met livestock te maken hebben. Het systeem is zodanig opgebouwd dat elke kritische regeling of besturing redundant is opgebouwd. Er is sprake van een primair en een secundair systeem die onderling volledig separaat ofwel gemixed hun taken kunnen uitvoeren.
Het LMC systeem is een PLC gestuurd management en control systeem met touch panels welke eveneens onafhankelijk en parallel aan alle besturingen en onderverdelingen opereert. Hierdoor is uitval van een deel van een systeem niet van invloed op de livestock services, en is een onverstoorde werking gegarandeerd.
Met dit nieuwe flexibele, redundante en hoog betrouwbare concept is er een systeem beschikbaar die een intensieve controle en bewaking van levend vee aan boord van schepen waarborgt, en daarmee de meest intensieve zorg voor de dieren bewerkstelligd.
Dit nieuwe systeem overtreft in ruime mate de AMSA standaard.
Voor verdere informatie gelieve contact op te nemen met:
Dhr. R. Ongenae