Nieuws | Technotron [NL]

SCIOS scope 8 en 10 certificaten

29 mei 2019

Technotron is intensief bezig met het behalen van de SCIOS scope 8 en 10 certificaten.

De Scope 8 en 10 persoonscertificaten zijn reeds behaald door diverse personen binnen de organisatie en op het moment zijn we bezig met de bedrijfscertificatie voor zowel SCIOS scope 8 als 10. Dit laatste is een langdurig proces, waarbij de SCIOS volledig wordt geïntegreerd in het bedrijfshandboek volgens de ISO 9001-2015.

De inspecties volgens SCIOS scope 8 worden al ruime tijd door ons uitgevoerd. We zijn trots dat we nu ook de inspecties volgens de SCIOS scope 10  kunnen aanbieden.

De SCIOS scope 8 inspectie vult feitelijk een belangrijk deel in van de vroegere NEN 3140 inspecties en worden uitgevoerd volgens technisch document TD-12 van de SCIOS. Er zijn echter wel verschillen tussen de SCIOS scope 8 en de NEN 3140.

De SCIOS scope 10  inspectie is een inspectie van elektrisch materieel op brandrisico`s, waarin de inspectie als een soort audit wordt uitgevoerd volgens technisch document TD-14 van de SCIOS. Hierbij worden zowel visuele inspecties uitgevoerd als metingen en beproevingen en beoordeeld volgens de NTA 8220. Daarbij wordt een  thermografisch onderzoek uitgevoerd en beoordeeld volgens de NPR 8040.

Voor zowel de SCIOS scope 8 als 10 moet vooraf een inspectieplan worden opgezet samen met de opdrachtgever, zodat duidelijk wordt afgekaderd wat de inspectie inhoud en hoe deze wordt uitgevoerd.

 

Samen onderweg naar een veiligere toekomst!