De offshore industrie en bedrijven die maritiem actief zijn, stellen specifieke eisen aan de besturings- en energiesystemen van Technotron. Meer dan in welke branche ook, dienen onze engineers bij het ontwerp rekening te houden met de invloeden van water, wind, weer en zout.
Daarnaast is bedrijfszekerheid, met name op zee, een absolute voorwaarde voor een succesvol ontwerp.

Offshore Access systemen

Technotron ontwerpt en installeert in samenwerking met Hydrauvision en Z-Bridge BV de complete elektrische installatie van het offshore access systeem ‘Bring to Work’. Bring to Work is een uniek en complex systeem dat zich onderscheidt door zijn redundantie. Het gehele apparaat wordt aangestuurd door twee gescheiden systemen, zowel hydraulisch als elektrisch. Beide systemen controleren elkaar en sturen bij indien nodig. Dit maakt de Bring to Work uiterst veilig in gebruik.

Het B2W systeem maakt een veilige verbinding vanaf het schip met de offshore constructie. Daarna worden tot 4 personen in een liftbak naar de constructie gereden over de mast van het systeem. Naast de functie van personen transfer is de functionaliteit uitgebreid met een kraanfunctie. Lasten tot 3 ton kunnen vanaf een bewegend schip veilig op een vaste offshore constructie geplaatst worden door de actieve compensatie van de voet van het nieuwe access systeem.