Nieuws | Technotron [NL]

Ervaringen van meisjes van groep 7/8 Girlsday ’t Geuzennest Biervliet

18 mei 2017

Kaya Willemsen groep 8
Ik vond het heel leerzaam en leuk om dingen te maken. Soms was het moeilijk te begrijpen, omdat ik niet veel van techniek weet. De rondleiding was ook leuk!!!!
Kyana Knipping groep 8
Girlsday was ontzettend interessant. Ik heb veel geleerd, de meneer legde duidelijk uit. Ik wist niet dat er zo weinig meisjes werkten. We hebben leuke proefjes gedaan. Soms was het heel grappig vooral dat proefje dat we de emmer per ongeluk stuk maakten. Het was een geslaagde ochtend.
Melissa Provoost groep 8
Ik vond het heel leuk. Maar de citroenen was het allerleukst. Ik wist nog niet zoveel van elektriciteit af, maar nu wel. We kregen ook wat lekkers. Het was een superleuke ochtend.
Julia Buijck groep 7
Ik vond het leuk. Het proefje met de emmers was leuk om te doen. Het proefje met de citroenen was heel leerzaam. Ik vond het gaaf om bij die kasten te kijken hoe die eruit zagen. Ik heb dus veel nieuwe dingen geleerd over techniek.
Amelie den Dekker groep 7
Een meneer ging ons uitleg geven over elektriciteit. Dan gingen we een magneet maken en als je die onder stroom zetten dan plakte die aan ijzer vast. We hebben ook met citroenen een lampje laten branden en als laatste een microfoon.Het was een geslaagde ochtend.
Ydeine Kuijpers groep 8
Ik vond het heel leuk en leerzaam. Het leukste vond ik de stroom uit citroenen halen. De microfoon maken was ook heel leuk en we mochten hem ook echt uitproberen.Bij de rondleiding gingen we naar de afdeling waar de mensen echt aan het werk waren. En we hebben nog lekkere broodjes gekregen.
Lakisha Boertje groep 7
Ik vond het best gezellig, maar ik vond het wel jammer dat het alleen meisjes van onze school waren. Ik heb veel geleerd over hoe je elektriciteit kunt maken met citroenen. En hoe een lichtschakelaar werkt. Het maken van de magneet was ook heel leuk. En de broodjes waren lekker.
Roosmarijn de Nood groep 8
We kregen eerst een leerzame uitleg. Maar wel een leuke, met wat drinken en iets lekkers. Daarna gingen we zelf aan de slag. We mochten kletsen en als iets niet lukte kwamen ze ons helpen. Na de rondleiding door de werkplaats hadden we een toffe ochtend gehad.
Freya Kouijzer groep 7
Ik vond het superleuk, ik heb er ook veel van geleerd. Over elektriciteit en wat je  nog meer met citroenen kan doen en ze legden alles goed uit.  Ze legden uit hoe stroom naar alle huizen gaat en hoe korsluiting ontstaat. Het was leuk en gezellig,
Caitlin de Visser groep 8

Het was super leuk en ik heb veel geleerd zoals hoe een batterij werkt. En we hebben een batterij gemaakt. Ik vind de Girlsday veel nut hebben omdat ik meer ben geïnteresseerd in de techniek.