Nieuws | Technotron

Technotron ontwerpt en bouwt hoofdverdelers op maat

15 februari 2019

Recent heeft Technotron een energieverdeler gebouwd voor de Ravago fabriek te Terneuzen. 

Een hoofdverdeler is grotendeels “maatwerk”. In dit geval betreft het een 4000A verdeler welke is opgebouwd met het Rittal PLS 1600 systeem. Opdrachtgever Engie Zuidwest had de voorkeur gebruik te maken van een DKC busbar systeem tussen de voedingstrafo en de hoofdverdeler. Dit is een compact busbar systeem opgebouwd met grotendeels standaard modules. Bovenop de energie verdeler is een adapter geplaatst waarop het DKC busbar systeem wordt aangesloten. Binnenin de kast is het wat het koper betreft vooral maatwerk. Technotron beschikt over speciale tools voor het buigen en ponsen van koperen geleiders. De koperen geleiders moeten zeer nauwkeurig, precies op maat te worden gemaakt zodat alle contactvlakken goed en zonder mechanische stress op elkaar aansluiten.
Onze afdeling inspectie kan desgewenst worden ingeschakeld om tijdens vollast een thermografische nulmeting uit te voeren.
De hoofdbreaker in de Ravago verdeler is een Masterpact NW40 (4000A) met Micrologic 2.0. Deze wordt door Technotron met speciale test apparatuur ingesteld en getest. Verder wordt een aarding en isolatietest uitgevoerd.